Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخشی از یک گفت‌وگوی مشروح با ایسنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طی ماه‌های بعد از سانحه تلخ واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، چه تمهیداتی برای جلوگیری از بروز حوادث مشابه و حفظ ایمنی دانشگاه انجام شده است، اظهار کرد: حادثه علوم تحقیقات، حادثه تلخی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دانشگاه باید تمام توان خود را به کار گیرد که دیگر شاهد چنین حوادثی در دانشگاه­‌های کشور نباشیم. البته واقعیت این است که آمار سوانح تلخ رانندگی و تصادفات در کشور بسیار بالاست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در ایران ۲۳ هزار نفر در سال جان خود را بر اثر حوادث رانندگی از دست می‌دهند و این حوادث می‌تواند در جاده دانشگاه علوم و تحقیقات، در درون یا بیرون شهر، و به علل مختلف از جمله بر اثر نقص ایمنی وسیله نقلیه اتفاق بیفتد. اخیراً هم حادثه قطار زاهدان- تهران اتفاق افتاد، در حالی که قطار به عنوان ایمن‌ترین وسیله نقلیه شناخته می‌شود.

امکان تهیه اتوبوس نو وجود ندارد

طهرانچی با اشاره به اینکه نباید با یک حادثه برخورد غیرحرفه‌ای صورت گیرد، گفت: اتوبوس نو در کشور ما ساخته نمی‌شود. قانون می‌گوید عمر مفید اتوبوس ۵ سال است اما شما ۱۰ سال در نظر بگیرید. در عین حال واردات اتوبوس هم نداریم و عملاً امکان تهیه اتوبوس نو وجود ندارد.

وی افزود: از سوی دیگر پلیس، کارت سلامت و کارت معاینه فنی خودرو را صادر می‌کند. ممکن است اتوبوسی که امروز دچار سانحه شده، تا سه روز قبل معاینه فنی داشته باشد و در شهر رفت‌ و آمد کند؛ بنابراین اینکه در چنین حادثه‌ای دنبال متهم باشیم، درست نیست و معتقدم دکتر مسعودی، رئیس واحد علوم و تحقیقات که در زمان وقوع حادثه تنها سه ماه بود بر سر کار آمده بودند، بسیار مظلوم واقع شد؛ چراکه به دلیل جو رسانه‌ای در دادگاه بدوی به سه سال زندان محکوم شدند که یک سال آن قطعی است.

انتقاد از حکم زندان یک استاد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اینکه برای اولین بار یک سال حکم زندان قطعی برای یک استاد تمام زحمت‌کش آموزش عالی که تنها سه ماه است بر سر کار آمده صادر می‌شود، حاصل فضای رسانه‌ای غیرمنصفانه است و خبرنگاران علمی و دانشگاهی باید نسبت به چنین مواردی حساس باشند.

طهرانچی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ۲۰ میلیون مترمربع (۱۷ هزار هکتار) فضای آموزشی دارد که بخش زیادی از آن در فضای کوهستانی است و زمانی سیاست بر این بوده که واحدهای دانشگاه در بیرون شهر و در ارتفاع باشد. اینکه چنین سانحه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی تنها یک بار اتفاق می‌افتد، یعنی مدیریت دانشگاه کار خودش را به درستی انجام می‌دهد.

عدم نصب گاردریل در بروز حادثه علوم تحقیقات نقشی نداشت

وی تصریح کرد: در این حادثه موضوع گاردریل برجسته شد، در حالی که تمام مسئولان راهنمایی و رانندگی معتقد بودند گاردریل در این مسیر هیچ کارایی برای جلوگیری از سقوط اتوبوس نداشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اقدامات ایمنی که در راستای پیشگیری از بروز حوادث مشابه انجام شده است، گفت: کار مطالعاتی مربوط به گاردریل را انجام دادیم و تحویل راهنمایی رانندگی دادیم. آن‌ها ۲۰ اشکال گرفتند و ما نیز موارد را اصلاح کرده و به تأیید مشاور رساندیم.

طهرانچی با بیان اینکه تمهیدات ایمنی اندیشیده شده صرفاً به گاردریل محدود نمی‌شود، اظهار کرد: در مجموع ۲۰ میلیارد تومان هزینه برای مجموعه اقدامات ایمنی که دانشگاه باید انجام می‌داد؛ تخصیص یافت. از جمله آنکه آسفالت جاده را اصلاح کردیم و خوشبختانه این کار در تابستان انجام شد.

وی با اشاره به اینکه این هزینه را در شرایطی صرف کردیم که با کاهش تعداد دانشجو و محدودیت برای پرداخت حقوق مواجه بودیم، یادآور شد: دستورالعمل ایمنی را تمام دانشگاه‌های کشور دریافت کردند و فقط به واحد علوم و تحقیقات مربوط نمی‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه انجام بقیه تمهیدات به شرکت پیمانکاری اتوبوسرانی و مجموعه بعدی که بر سر کار آمده مربوط می‌شود، به اقدامات درمانی این دانشگاه برای مصدومان پرداخت و گفت: بعد از حادثه ضمن دلجویی از خانواده مرحومان، تمرکزمان را بر روی مصدومان قرار دادیم. زمانی که این حادثه تلخ رخ داد، سه نفر سطح هوشیاری ۳ داشتند.

طهرانچی در ادامه با اشاره به روند ارائه خدمت‌رسانی به مصدومان، تأکید کرد: تمام توان پزشکی کشور را برای خدمت‌رسانی به مصدومان حادثه بسیج کردیم و از این لحاظ هیچ حدی برای تأمین هزینه‌های پزشکی قائل نشدیم و در مواردی دارو از خارج کشور وارد کردیم.

وی درباره آخرین وضعیت مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات، گفت: خوشبختانه کسی به فوت­‌شدگان اضافه نشد و ضریب هوشیاری کسی که از بقیه پایین­‌تر بود، اکنون به ۱۰ رسیده اما ایشان هنوز تکلم خود را به دست نیاورده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در مجموع از ۲۵ دانشجوی مصدوم، حدود ۱۰ نفر صدمات جدی دیدند اما خوشبختانه کسی که جدی­‌ترین صدمات را دیده بود، نجات پیدا کرد.

دیه مصدومان و فوتشدگان پرداخت شد

طهرانچی درباره پرداخت دیه به خانواده فوت­‌شدگان و مصدومین، گفت: پرداخت دیه همان ابتدا از طریق بیمه انجام شد.

وی در خصوص نگرانی دانشجویان واحد علوم و تحقیقات در آستانه فصل زمستان و سردی هوا و کیفیت سرویس‌های خدمت­‌رسان در دانشگاه با بیان اینکه معتبرترین شرکت اتوبوسرانی درون شهری در واحد علوم و تحقیقات مشغول به کار شده است، اظهار کرد: در صورتی که حوادث دانشجویی در دانشگاه‌هایی همچون شهید بهشتی یا تربیت مدرس را کنار هم بگذاریم، به مواردی بر می‌خوریم که دانشجو جانش را به علت بروز سانحه در آزمایشگاه از دست داده است، اما این به معنی این نیست که رفتن به آزمایشگاه خطرناک است. اعتقاد داریم باید صد درصد ایمنی را در دانشگاه رعایت کنیم؛ در عین حال نمی‌توان مُنکر این شد که اتوبوس نو در کشور نداریم و همه آن‌ها حداقل ۱۰ سال ساخت هستند.

تلاش برای انتقال ساختمان‌های علوم تحقیقات به نقاط پایین‌تر

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این موضوع که رؤسای وقت زمانی به این منطق رسیده‌اند که دانشگاه آزاد را بر روی بلندی بسازند، تایید نمی‌کنم اما در حال تلاش هستیم که ساختمان‌ها در واحد علوم و تحقیقات به نقاط پایین‌تر انتقال پیدا کنند. این در حالی است که ۲ تا ۳ ساختمان در نقاطی واقع شده‌اند که باید فکر جدی به حال آن‌ها شود. در عین حال بازرسی شرکت واحد که بر حمل­ ونقل اتوبوس‌رانی کل تهران نظارت دارد، از ۶ صبح تا ۸ شب بر فعالیت اتوبوس‌های واحد علوم و تحقیقات نظارت دارد.

کد خبر 461260 برچسب‌ها دانشگاه‌های ایران دانشگاه - دانشجو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه های ایران دانشگاه دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۱۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس مرکز آمار تغییر کرد

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن قدردانی از «داریوش ابوحمزه» در دوران ریاست مرکز آمار ایران، «غلامرضا گودرزی» را به عنوان سرپرست این مرکز منصوب کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ در جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان که عصر سه‌شنبه 11 اردیبهشت‌ماه برگزار شد، «داود منظور» با بیان اینکه امور «نظام فنی اجرایی، مشاوران و پیمانکاران» سازمان برنامه و بودجه کشور دارای گستره وسیعی از وظایف و فعالیت‌ها بود، افزود: برای جلوگیری از تراکم کارها در یک امور و تسریع در رسیدگی به درخواست‌های مشاوران و پیمانکاران و تسهیل تعاملات در این امور، دو امور «نظام فنی اجرایی» و «مشاوران و پیمانکاران» ایجاد شده است.
معاون رئیس‌جمهور سپس گفت: هدف از انتصاب‌های جدید در سازمان برنامه و بودجه، تقویت توان مدیریتی سازمان و همچنین کمک به بهبود فضای مشارکت مردمی، تسهیل ارتباطات مردمی و تسریع پاسخگویی و رسیدگی به درخواست‌های ارباب رجوع است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن قدردانی از «داریوش ابوحمزه» در دوران ریاست مرکز آمار ایران،  «غلامرضا گودرزی» را به عنوان سرپرست این مرکز منصوب کرد.

گودرزی، عضو هیئت علمی دانشگاه و استاد تمام رشته مدیریت و دارای درجه دکترای تحقیق در عملیات از دانشگاه تربیت مدرس است.
 منظور همچنین ضمن تشکر از خدمات و تلاش‌های  «رضا عوض‌پور» در دوران ریاست امور سلامت و رفاه اجتماعی،  «محمد پیکان‌پور» را به عنوان سرپرست این امور منصوب کرد. پیکان‌پور عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و پیش از این به عنوان مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل در سازمان غذا و دارو فعالیت می‌کرده است. وی دارای دکترای عمومی داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دکترای تخصصی اقتصاد و مدیریت دارو از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور «محمدجواد هادی دهکردی» را نیز به عنوان سرپرست امور مشاوران و پیمانکاران منصوب کرد. دهکردی دانش‌آموخته رشته مهندسی مکانیک بوده و پیش از این به عنوان معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردها در مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت می‌کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرپرست حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد رشت معرفی شد
  • حادثه تلخ برای جوان معلول ساروی که نخبه دانشگاه بود
  • شرکت بیش از ۱۳ هزار داوطلب در آزمون استخدامی آموزش و پرورش مازندران
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • ۲ مصدوم در حادثه انفجار گاز در اهواز
  • عملیات «وعده صادق» پیروزی بر سیستم پدافندی دشمنان بود
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • رئیس مرکز آمار تغییر کرد
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • ۵ مصدوم در پی انحراف از جاده خودرو در محور آبادان به اهواز